MOXA THERAPIE

Moxa Therapie

Moxa therapie is een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en wordt veelvuldig gebruikt als aanvullende techniek tijdens de acupunctuurbehandeling.

Moxa bestaat uit samengeperst Bijvoetkruid (Artemisia Vulgaris) met daar aan toegevoegde verwarmende kruiden zoals o.a. kaneel, musk, mandarijnenschil, gedroogde gember en Dang Gui. Door de moxa aan te steken en te laten gloeien of smeulen komt er een warmte vrij die diep door de huid en onderliggende lagen heen dringt, te vergelijken met de warmte van een infra-rood lamp. Met moxa kun je heel specifieke acupunctuurpunten behandelen waardoor energiebanen weer worden vrijgemaakt. Moxa beweegt energie en verwarmt. Bovendien ‘voedt’ het het energiesysteem wanneer er sprake is van leegte of koude in het lichaam.

Regelmatig maak ik tijdens de behandelingen gebruik van de Moxa-lamp; in de volksmond ook wel de ‘wonder-lamp’ genoemd. De Moxa-lamp is een apparaat die bestaat uit twee zwarte platen die met een carbonlaag bedekt zijn en 33 mineralen bevatten. Mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van de biologische processen in ons lichaam. Wanneer de minerale plaat verwarmd wordt door het hitte-element worden deze mineralen tot diep in de huid ‘ingestraald’. Hierdoor wordt het stofwisselingsproces in je lichaam flink gestimuleerd. Herstelprocessen in het lichaam worden aanzienlijk versneld. Daarnaast is de diepe warmte van de lamp heerlijk weldadig en wordt het (vooral in de koude wintermaanden) als zéér prettig ervaren!

Menstruatieklachten, problemen als gevolg van koude, stijfheid van spieren en of gewrichten, ter voorkoming van littekenvorming, bij herstel na een operatie of een infectie, reuma, bij (winter-) depressie, sombere gevoelens, lusteloosheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid en nog vele andere klachten.

Daarnaast wordt moxa heel succesvol toegepast tijdens de zwangerschap om de baby te laten draaien in geval van een stuitligging. Deze behandeling is heel eenvoudig en kan, na uitleg en demonstratie hier in de praktijk, door de aanstaande ouders zelf thuis worden uitgevoerd.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken?