GUASHA THERAPIE

Guasha Therapie

Guasha is een Chinese lichaamstherapie waarbij met een gladde (jade)steen en olie over de huid wordt geschraapt.
‘Gua’ betekent ‘schrapen’ en ‘Sha’ betekent ‘opgehoopte gifstoffen’. Guasha therapie is dus (vrij vertaald) gericht op het wegschrapen van opgehoopte afval- en gifstoffen. Door opgehoopte gifstoffen stagneert de energie en ontstaan klachten en ziekten. Door de guashabehandeling worden deze blokkades opgelost waardoor genezing en lichaamsbeweging weer mogelijk is.

Het genezende effect van Guasha wordt verkregen door de gelijktijdige inwerking op de huid, het (onderhuidse) bindweefsel, het lymfesysteem, het beenvlies, de spieren, de bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem. Daarnaast wordt het ontgiftigingsmechanisme geactiveerd waardoor de afvalstoffen via bloed, lymfe en urine op natuurlijke wijze uit het lichaam worden verwijderd. Op de plaatsen in het lichaam waar zich blokkades bevinden, zullen zich door het schrapen vlekken (vergelijkbaar met bloeduitstortingen) gaan vormen. Deze vlekken kleuren van lichtrood tot zelfs zwart! Hoe donkerder de vlek, hoe meer afvalstoffen het lichaam verlaten. Deze vlekken zien er akelig pijnlijk uit maar zijn het gelukkig niet! Na een paar dagen verdwijnen ze vanzelf weer. Bij iedere volgende gausha behandeling zullen de vlekken steeds minder donker kleuren. Daaraan kun je meteen ook zien dat de blokkades opgeheven worden.

De behandeling kan zittend of liggend worden ondergaan. Bij de behandeling breng ik eerst een speciale kruidenolie op de huid aan en vervolgens schraap ik met de speciale, gladde jadesteen (deze steen wordt in de Chinese leer gezien als geneeskrachtig) over je huid. Op plaatsen waar blokkades zijn, verschijnen er vlekken. Zit er geen blokkade? Dan kleurt de huid alleen maar lichtrood. Na afloop kun je vermoeid zijn of wat tintelingen voelen. In de dagen erna zul je merken dat je veel meer energie en bewegingsvrijheid krijgt. Vooral in je nek en schouders kun je dat snel bemerken.

Om de vrijgekomen afvalstoffen snel af te kunnen voeren is het belangrijk om na de behandeling veel (bron-)water te drinken.

Hoofdpijn, migraine, nek- en schouderpijn, RSI, tenniselleboog, ischias, heupproblemen en artrose, reuma, chronische vermoeidheid, ME, PMS, stress, burnout, slapeloosheid, verteringsstoornissen, stofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk en (beginnende) diabetes, immuunzwakte, nabehandeling blessures, gevoelloosheid, verkoudheid, weinig energie, weinig weerstand en nog vele andere klachten.

Door regelmatig Guasha te doen wordt je weerstand vergroot. Ben je bijvoorbeeld altijd in de winter of lente heel vatbaar voor griep en verkoudheid? Dan kan het zinvol zijn om in de herfst alvast een aantal behandelingen te plannen om zo je immuniteit alvast te vergroten.

Wil je meer weten of een afspraak maken?