BEHANDELMETHODEN

Acupunctuur

Een acupunctuurbehandeling bestaat uit het inbrengen van ultradunne naadjes op specifieke acupunctuurpunten welke in verbinding staan met je organen en weefsels. Als gevolg hiervan wordt de Qi, oftewel je lichaamsenergie, in beweging gezet. Het doel van de behandeling is om eventuele blokkades in je lichaam op te heffen en je lichaamseigen immuun- en hormoonsysteem aan te zetten zodat het zélf weer kan gaan werken aan het herstel van je klacht.

Het inbrengen van de (steriele) naaldjes is snel en vrijwel pijnloos. Soms voel je een warmte, een tinteling of een prikkelend gevoel na dat ik het naaldje heb gezet. Dit is de Qi, of energie, die weer gaat stromen waardoor je hele systeem weer in beweging komt. Indien nodig kan ik dit proces extra beïnvloeden door aanvullende (pijnloze) technieken als  cuppingguasha of moxa te gebruiken. Naast de behandeling zelf besteden we ook aandacht aan je voedings- en levenspatroon en probeer ik je te ondersteunen in het verhogen van je ‘lichaamsbewustzijn’. Hierdoor krijg je uiteindelijk meer grip op jezelf, je leven en je gezondheid waardoor de effecten van de acupunctuurbehandeling ook langer vastgehouden kunnen worden.

Een acupunctuurbehandeling richt zich nooit alleen op je specifieke klacht, maar zet je gehele systeem in werking. Dat gebeurt al bij de eerste behandeling, al zul je er dan wellicht nog niet zo veel van merken. Maar na verloop van tijd kun je ervaren dat, behalve de verandering in je specifieke klachtenpatroon, er nog veel meer verandert in je lichaam!
‘Bonus’- effecten die je op termijn zou kunnen ervaren zijn bijvoorbeeld:

Wil je meer weten of een afspraak maken?