BEHANDELING

HOE ZIET EEN BEHANDELING ER UIT?

Het eerste consult begint met een uitgebreid intakegesprek aan de hand van een vragenlijst en een pols- en tongdiagnose volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. We bespreken je klacht(en), je gezondheid in het algemeen en je levenssituatie. Dankzij deze uitgebreide kennismaking kan ik tot een persoonlijke diagnose komen en een behandelplan voor je opstellen. Na de intake starten we gelijk met een eerste behandeling.
De duur van dit consult is doorgaans 1,5 uur. Vervolgbehandelingen variëren van 45 minuten tot een uur.

Na afloop van een acupunctuurbehandeling voel je je meestal heerlijk ontspannen en rustig. Sommige patiënten doezelen al tijdens de behandeling weg of vallen zelfs in slaap!

Persoonlijke aandacht vind ik erg belangrijk en waardevol. Acupunctuur richt zich ook op welzijn en ‘je goed voelen’ wat het genezingsproces bevordert. Ik zal er dan ook altijd voor zorgen dat je je tijdens een behandeling prettig en op je gemak voelt. Omdat ‘iets’ in je lichaam (en geest) in beweging komt door de behandeling kan het gebeuren dat bepaalde emoties beter voelbaar worden. Tijdens de behandeling is er, indien gewenst, ruimschoots tijd om hierover te praten en eventuele vragen te stellen.

Omdat ieder mens uniek is en zijn eigen genezingsproces doormaakt is het moeilijk van tevoren vast te stellen hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om de klacht(en) te verhelpen of te verbeteren. In de regel zal een acute klacht sneller te verhelpen zijn dan een chronische klacht. Na 3 behandelingen bespreken we de voortgang en ontwikkeling en stellen we zonodig het behandelingsplan bij.

Probeer voorafgaand aan de behandeling niet heel zwaar te eten of veel koffie te drinken en neem na afloop lekker wat tijd voor jezelf. Omdat acupunctuurpunten zich over je hele lichaam bevinden is het handig om gemakkelijke, loszittende kleding te dragen zodat ik gemakkelijk bij je armen, benen, rug en buik kan. Drink na afloop voldoende (bron) water om alle vrijgekomen afvalstoffen snel te verwijderen.
Doe die dag even rustig aan, plan niet te veel afspraken en ga niet pittig sporten. Laat de behandeling lekker inwerken en geniet van het effect. Ontspan!

Uiteraard behandel ik je met volledige inachtneming van de veiligheidsrichtlijnen zoals opgesteld vanuit het RIVM en de Beroepsvereniging. Meer hierover kun je lezen op de pagina: COVID-19 Praktijkrichtlijnen

Wil je meer weten of een afspraak maken?